PEL BOM, DOKLER BOM ŽIVEL - Ladko Korošec

PEL BOM, DOKLER BOM ŽIVEL - Ladko Korošec

0.00€
Šifra : 107

Da bi ohranili spomin na Ladka Korošca, prepoznavnega slovenskega opernega in koncertnega pevca, ki je umrl 21. marca 1995, je Ustanova Fundacija Ladko Korošec v Weinbergerjevi hiši v Zagorju ob Savi, rojstnem kraju umetnika, leta 2010, ob 90. obletnici njegovega rojstva uredila spominsko sobo in izdala knjigo Pel bom, dokler bom živel.
Knjiga, v kateri je opisana in slikovno opremljena predvsem Koroščeva glasbena pot in vidnejše vloge, ki so jim dodane takratne pomembnejše domače in tuje kritike, je zdaj na voljo tudi v elektronski obliki.

Kristjan Ukmar, dirigent in donedavni ravnatelj ljubljanske Opere: »Moji prvi spomini na slovenskega umetnika Ladka Korošca segajo v moje otroštvo, v čas mojih prvih obiskov ljubljanske Opere, ko sem ga občudoval zlasti v predstavah, primernih moji tedanji starosti: kot Kecala v Smetanovi Prodani nevesti, župana Štruklja v Foersterjevem Gorenjskem slavčku ali Doktorja Bartola v Rossinijevem Seviljskem brivcu. … Sam sem imel to srečo, da sva tudi umetniško sodelovala. V obeh, ljubljanski in mariborski Operi, sem ga kar v nekaj vlogah spremljal izza dirigentskega pulta in vedno sem občudoval njegovo znanje, profesionalnost in predanost umetnosti ...«

  • Avtor: Helena FRAS in ostali
  • Založba: Multima
  • ISBN epub: 978-961-6912-21-1
  • ISBN mobi: 978-961-6912-22-8

Format e-knjige:

     

 
 
 

.epub format      .epub format

Za Kindle bralnike    .mobi format

iBookstore     Nakup tudi v Apple iBookstore

  Plačilo PayPal in kreditne kartice